TÜBİTAK ARDEB Ulusal ve Uluslararası Destek Programları Tanıtım Etkinlikleri Gerçekleştirildi

14 Kasım 2022 Pazartesi

Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü ve TÜBİTAK  Araştırma  Destek Programları  Başkanlığı işbirliğinde 11 Kasım Cuma günü saat 14.00’te “TÜBİTAK ARDEB-Araştırma Destek Programları Tanıtım Etkinliği’, aynı gün saat 15.00’te ise “TÜBİTAK 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı Tanıtım Etkinliği” gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası akademik araştırma projeleri destek programlarına dair bilgi vermek amacıyla düzenlenen ve Moderatörlüğünü Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz GENÇ’in yaptığı etkinlikler, Genç’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Yaptığı açılış konuşmasında TÜBİTAK Kurumuna desteklerinden ve işbirliklerinden ötürü teşekkür eden Genç, Koordinatörlük olarak düzenledikleri bu tür etkinliklerle Giresun Üniversitesi tarafından TÜBİTAK’a yapılan projelerin nitelik ve nicelik yönünden artmasını hedeflediklerini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından, TÜBİTAK Elektrik, Elektronik ve Enformatik Grubu Bilimsel Programlar Uzmanı Betül ÖZTÜRK tarafından TÜBİTAK ARDEB Programlarının genel tanıtımı yapılarak programlarda yapılan son güncellemelere ve Giresun Üniversitesi tarafından sunulan ve kabul edilen projelere ilişkin istatistiki veriler sunuldu.

İkinci etkinlikte ise TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu Bilimsel Programlar Başuzmanı Ebru İMAMOĞLU tarafından ikili işbirlikleri ve çoklu işbirlikleri ile proje başvuru süreçlerine ilişkin bilgiler verildi.

Etkinlikler soru cevap kısmının ardından son buldu.