Erasmus+ Programı

2021-2027 dönemi Erasmus+ Programı, AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir.

Erasmus+ kapsamındaki programlar ve detaylarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

GENÇLER/GENÇLİK ÇALIŞANLARI İÇİN

EĞİTİM ALANLAR İÇİN

EĞİTİM VERENLER İÇİN

KURUM & KURULUŞLAR İÇİN



Eğitim, gençlik ve spor alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara ulusal veya ulusötesi işbirliği ve öğrenme fırsatları sunan ortaklık programlarına ilişkin ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.


ÖNEMLİ LİNKLER!

Erasmus Program Rehberi

Teklif Çağrıları ve Son Başvuru Tarihleri

ECAS Sistemi

TURNA Sistemi



Üniversitemiz tarafından Ulusal Ajans’a “İşbirliği Ortaklıkları” kapsamında sunulacak olan projeler için önemli notlar:

1. Başvuru formunun tüm zorunlu ve ilgili alanları, Erasmus+ Program Rehberindeki kurallar ve açıklamalar çerçevesinde doldurulmalıdır. Başvuru formu, başvuran kuruluşun bulunduğu ülkenin Ulusal Ajansına sunulmalıdır. Başvuru formu, Erasmus+ Program Ülkelerinin resmi dillerinden biri kullanılarak doldurulmalıdır. İngilizce haricinde başvurular için proje başvuru formunun İngilizce çevirisi eklenmelidir.
 
2. Başvuran kurum ve diğer proje ortakları, Program Rehberinde belirtilen asgari gereklilikleri karşılamalıdır:
  • Koordinatör ve proje ortağı olan yükseköğretim kurumları ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) sahibi olmalıdır.
  • Projede en az üç Program ülkesinden en az üç kurum/kuruluşun katılımı gereklidir. Aşağıdaki dokümanlar başvuru formuna eklenmiş olmalıdır:
  • Formdan indirilmesi, tüm alanlarının eksiksiz olarak doldurulması, mühürlenmesi ve koordinatör kurumun yasal temsilcisi tarafından imzalanması gereken Doğruluk Beyanı (Declaration of Honour)
  • Koordinatör ve her bir proje ortağı kuruluş tarafından ikili olarak imzalanması gereken Ortaklık Yetki Belgeleri (Mandates)
3. Başvurular, Avrupa Komisyonunun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılır. Formlara ulaşmak için öncelikle kurumsal bir EU Login hesabı oluşturulmalıdır. Avrupa Komisyonunun başvuru formlarını yayımlandığı sayfaya Turna Proje Yönetim Sistemi (TURNA) hesabı kullanılarak da erişilebilir. Başvuru formu doldurulurken ilgili yıla ait Program Rehberi ve mevcut olması durumunda Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yayımlanan ve TURNA’dan ulaşılabilen başvuru rehberleri dikkate alınmalıdır.

4. Proje Yönetimi ve Uygulaması; Ulusötesi Proje Toplantıları; Proje Sonuçları; Çoğaltıcı Etkinlikler; İstisnai Maliyetler; Özel İhtiyaç Desteği; Öğrenme/öğretme/eğitim faaliyetleri kapsamında seyahat, bireysel destek ve dil desteği kalemleri desteklenmektedir.