Tarihçe

Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı uygulamalı bir birim olup 2021 yılı Mart ayında faaliyetlerine başlamıştır. Koordinatörlüğümüz; Üniversite tarafından ulusal/uluslararası hibe çağrılarına yönelik başvuru sahibi ya da proje ortağı konumunda hazırlanan ve yürütülen projeler kapsamında yönetsel ve teknik koordinasyon süreçlerini takip eden bir yapı olarak kurulmuştur.

Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü Yönergesi Üniversitemiz Senatosunun 25.05.2021 tarih ve 198/2 sayılı kararı ile kabul edilmiş, bu çerçevede Koordinatörlüğümüz tarafından ulusal ve uluslararası kurumların proje teklif çağrılarını takip etme, ilgili akademik birimlere duyurma, öğretim elemanlarını proje yazma konusunda teşvik etme, proje yönetimi konusunda seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenleme ve kurum ve kuruluşlar ile iş birliği esasları çerçevesinde projeler oluşturma ve yürütme görevleri üstlenilmiştir.