2542 TÜBİTAK - ANAS (Azerbaycan) İkili İş Birliği Çağrısı

06 Ağustos 2024 Salı

TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında, TÜBİTAK ile Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (Azerbaijan National Academy of Sciences - ANAS) arasında imzalanan İşbirliği Protokolü doğrultusunda, Türk ve Azerbaycanlı bilim insanları arasında gerçekleştirilecek olan ortak araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) projeleri desteklenecektir.

Çağrının Kapsamı
Çağrı kapsamında yer alan tematik alanlar aşağıda sunulmaktadır:
  • Kentleşme, Şehir ve Bölge Planlama (Sürdürülebilir Şehirler)
  • Kültürlerarası Etkileşim
  • Dil Birliğine İlişkin Çalışmalar
  • Ekonomi (Döngüsel Ekonomi, Kalkınma konularını kapsayacak şekilde)
  • Sismoloji
  • Dijital Dönüşüm
Kimler Başvurabilir?
Proje yürütücülerinin;
  • Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
  • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların;
  • En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje Bütçesi: TÜBİTAK, proje başına 2.000.000 Türk Lirasına kadar (Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç) fon sağlamaktadır.
Proje Süresi: 24 ay

Son Başvuru Tarihi: 5 Kasım 2024 saat 17.30
Başvuru Adresi:

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.