TÜBİTAK – Bulgar Tarım Akademisi İkili İş Birliği Çağrısı

21 Mayıs 2024 Salı

TÜBİTAK ve Bulgar Tarım Akademisi tarafından açılan ikili iş birliği çağrısı ile ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Bulgar bilim insanları ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

Çağrının Konusu
  • Bahçe Bitkileri
  • Tarla bitkileri
  • Sürdürülebilir Tarım(Hayvancılık dâhil)
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar).
  • Proje yürütücülerinin Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje Süresi: 24 aydır. İkili işbirliği için bir yönden diğerine yapılan uluslararası ziyaretlerin toplam süresi yılda 60 günü geçmemelidir.

Proje Bütçesi: Destek üst limiti 2.000.000 TL’dir (genel giderler ve proje teşvik ikramiyesi hariç).

Çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.

Başvuru Adresi:

Son Başvuru Tarihi: 31 Temmuz 2024, 23.59