TÜBİTAK ARDEB 1001 - “1004 Platformları ile İş Birliği Çağrısı”

14 Ağustos 2024 Çarşamba

Söz konusu çağrı ile alanlarında uzman araştırmacıların mevcut 1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında desteklenen platformlara uyumlu projeleri ile dâhil olması hedeflenmektedir. Kurulacak mekanizma ile araştırmacıların mevcut platformlara erişmelerine imkân sağlanması ve yapacakları çalışmalar ile platformlara katma değer sağlaması beklenmektedir.

Bu çağrı kapsamında desteklenecek projeler ile platformda yürütülen projelere ek olarak platformlar kapsamında ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayacak/mevcut çalışmaları destekleyecek yeni projelerin desteklenmesi mümkün olacaktır.

Proje Bütçesi: 1.650.000 TL (Kurum Hissesi ve PTİ hariç)

Proje Süresi: En fazla 36 ay

Başvuru Tarihleri: Herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Çağrı kapsamında yıl boyunca başvuru yapılabilir.

 
Başvuru Süreci
  • Platformlara katılmak isteyen araştırmacılar, proje konusu ile ilgili platformun Araştırma Programı Yönetici Kuruluşuna (APYÖK) doğrudan başvuru yapar. (1004 Platformuna Başvuru için Kullanılacak Başvuru Formu) Platform iletişim bilgilerine https://1004.tubitak.gov.tr adresinden erişim sağlanmaktadır.
  • APYÖK ilgili kurulları ve Araştırma Programı Yürütücü Kuruluşları (APYK) ile birlikte başvurunun platformun mevcut Teknoloji Kazanım Yol Haritasına katkısı ve Araştırma Programına eklenme gerekçesini 15 gün içerisinde değerlendirerek ve proje yönetişim yapılarında fikir birliğine vararak başvuru sahibine ilgili ARDEB destek grubuna başvuru yapması için gereken Destek Mektubunu verir.
  • Araştırmacı, ARDEB-Proje Başvuru Sisteminde (PBS) yer alan “1004 Platformları İle İş Birliği Çağrısı”na ilişkin başvuru ekranından “1004 Platformları ile İş Birliği Çağrısı Proje Başvuru Formu” ve eklerini (Ek-1 Kaynaklar, Ek-2 Bütçe ve Gerekçesi) dokümanlarının yanı sıra 1004 Platformundan aldığı Destek Mektubu ile birlikte çevrim içi olarak başvurusunu iletir.
Başvuru Formları
1004 Platformuna Başvuru için Kullanılacak Başvuru Formu
1004 Platformları ile İş Birliği Çağrısı Proje Başvuru Formu
Ek-1 Kaynaklar
Ek-2 Bütçe ve Gerekçesi
1004 Platformu Destek Mektubu
Veri Yönetim Planı


Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.