“I. Giresun Proje Buluşması” Etkinliği Gerçekleştirildi

02 Ocak 2024 Salı

“I. Giresun Proje Buluşması” Etkinliği 30 Aralık 2023 Cumartesi günü Giresun Üniversitesi Rektörlük Fuaye alanında gerçekleştirildi. Etkinlik, akademik danışmanlığını İİBF Dekanı ve Proje Destek ve Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç’in yaptığı, Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü’nün desteklediği Proje Topluluğu tarafından gerçekleştirildi.

Proje Topluluğunun bu ilk etkinliğine akademisyenler, kamu kurumlarının  yetkilileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenci topluluk başkanları ve üyeleri katıldı.

Etkinlik, topluluk akademik danışmanı ve Giresun Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç’in açılış konuşması ile başladı.  Konuşmasında Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü’nün ve Proje Topluluğunun çalışmalarına değinen Genç, çalışmalardan ötürü duyduğu memnuniyeti iletti. Ayrıca Genç, Giresun Üniversitesi’nin etkin birimleriyle beraber proje süreçlerine hazırlıklı olduklarını belirterek yapılması öngörülen proje yarışmasının da müjdesini verdi.

Topluluk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şimşekoğlu programın moderatörlüğünü üstlenirken yaptığı bilgilendirmede I. Giresun Proje Buluşması’nın konuklarının program kapsamında yerlerini alarak network kurabileceği ve fırsatlardan haberdar olabileceği bir buluşma kokteyli şeklinde organize edildiğini ve ileriki dönemlerde de geleneksel hale gelmesini hedeflediklerini belirtti.

Giresun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Elif Öztürk eğitim fırsatlarından konukları haberdar etti. Öztürk ayrıca proje çalışmalarını aktararak bu süreçte yer alan herkesi desteklemeye hazır olduklarını iletti. Proje kültürünü yaygınlaştırma yolları ve proje süreçlerinin yansımalarını da aktaran Öztürk teşekkür ve başarı dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

İstatistik Bölüm Başkanı ve Proje Komisyon Üyesi Prof. Dr. Erol Eğrioğlu ise kendi proje çalışmalarına değindikten sonra öğrencilerin başvurabileceği TÜBİTAK 2209 Programından ve TÜBİTAK projelerinde yer alan öğrencilerin faydalanabileceği burs imkanlarından bahsetti.

100’s Club liderlerinden Vehbi Bekar da I. Giresun Proje Buluşması’nda yerini alarak konukları fırsatlardan haberdar etti.

Son olarak ise Giresun Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Göksel Elifoğlu, proje süreçlerine afet farkındalığı bağlamında yapılabilecek katkıları aktardı.

Yerel kurum ve firmaların sponsor olduğu hediye çekilişi ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde etkin rol alan paydaşlara teşekkür belgesinin takdimi ile I. Giresun Proje Buluşması programı tamamlandı.