TÜBİTAK Eğitim ve Araştırma Burs Programları Tanıtımı Gerçekleştirildi

21 Mayıs 2024 Salı

Giresun Üniversitesi Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü tarafından, İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik "TÜBİTAK Eğitim ve Araştırma Burs Programları Tanıtımı" başlıklı etkinlik, 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 15.00'te, Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN,  İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem AKOĞLU, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Recep ÖNAL ile Doç. Dr. İslam DEMİRCİ, Proje Destek ve Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. EROL EĞRİOĞLU’nun yanı sıra akademisyenlerin ve öğrencilerin katılım sağladığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğin açılış konuşması ve TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Program sunumu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞAHİN tarafından gerçekleştirildi. Sayın Şahin yaptığı açılış konuşmasında, Giresun Üniversitesi öğrencileri arasında TÜBİTAK desteklerinin ve proje kültürünün artırılmasına katkı sunmayı amaçladıklarını, Giresun Üniversitesinin tüm fakültelerinde benzer sunumları gerçekleştirmeyi planladıklarını ve bu kapsamda ilk olarak İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ardından geçilen sunumda Sayın Şahin TÜBİTAK 2209-A Programı hakkında detaylı bilgi vererek sayılarla Giresun üniversitesi ve diğer üniversitelerin programa yönelik performansını gösteren grafikleri paylaştı. Şahin, Türkiye genelinde İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından başvurusu yapılan ve kabul görmüş TÜBİTAK 2209-A proje örneklerine değinerek sunumunu tamamladı.

Etkinliğin devamında ise Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğü öğretim görevlileri Ayben GÜL ve Burcu AKKAYA lisans ve lisansüstü öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara yönelik TÜBİTAK’ın sağlamış olduğu eğitim ve araştırma burslarından bahsederek tanıtım programını tamamladılar.