2508 TÜBİTAK – ARIS (Slovenya) İkili İş Birliği 2024 Yılı Çağrısı

14 Haziran 2024 Cuma

TÜBİTAK ile Slovenya Eğitim, Bilim ve Spor Bakanlığı'na bağlı Slovenya Araştırma ve Yenilik Ajansı (Slovenian Research and Innovation Agency – ARIS) arasında, TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında açılan çağrı ile iki ülkenin bilim insanları arasında gerçekleştirilecek olan ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Slovenya’da çalışan bilim insanları ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

Çağrının Kapsamı
Açılan çağrıya aşağıdaki tematik alanlardan ortak araştırma projesi başvurusunda bulunulabilecektir;
Sağlık;
  • İlaçlar,
  • Biyomateryaller,
  • Tıbbi Teşhis Kitleri
Gıda ve Tarım;
  • Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım,
  • Bitki Koruma
Çevre;
  • Arıtma Teknolojileri,
  • Sürdürülebilir Atık Yönetimi (Endüstriyel Simbiyoz dahil)
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar).
  • Proje yürütücülerinin;
    • Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
    • Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
    • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
  • Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların;
    • En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje Süresi: En fazla 24 ay. Desteklenen her bir ortak araştırma projesi için tek yönlü uluslararası ziyaretlerin toplam süresi yılda iki ayı (60 gün) geçmemelidir.

Proje Bütçesi: En fazla 1.000.000 TL (Projeler için genel gider ve Proje Teşvik İkramiyesi ödenmeyecektir.) Bu çağrı çerçevesinde aşağıda belirtilen bütçe kalemleri TÜBİTAK tarafından finanse edilecektir:
  • Seyahat Giderleri
    • Yurtiçi Saha Çalışmaları için Seyahat Giderleri
    • Saha Dışı Faaliyetler için Yurtiçi veya Yurtdışı Seyahat Giderleri
    • İkili İşbirliği Kapsamında Seyahat Giderleri
  • Temsil ve Tanıtma Giderleri (Azami 57.500 TL)
  • Burs Giderleri
Başvuru Adresi: http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/