2572 TÜBİTAK - Ürdün Ulusal Araştırma Geliştirme Merkezi (NCRD) İkili İş Birliği Çağrısı

13 Eylül 2024 Cuma

TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Ürdün Ulusal Araştırma ve Geliştirme Merkezi (NCRD) arasındaki mevcut iş birliği protokolü çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

Çağrının Kapsamı

Çağrı kapsamında aşağıdaki alanlarda başvuru gerçekleştirilebilecektir:

• Sağlık Güvenliği
    Epidemiyoloji
    Sağlıkta Yapay Zeka

• Bilgi İletişim Teknolojileri
    Yapay Zeka

• Gıda Güvenliği
    Sürdürülebilir Tarım
    Su kıtlığı
    Biyoçeşitlilik

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Ürdün’deki araştırmacılar ile proje ortağı olarak başvurmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

Bu çağrı kapsamında;

• Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) başvuru yapabilir.
Proje yürütücülerinin;
  • Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
  • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların;
  • En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.

Proje Süresi: En fazla 2 yıl
Proje Bütçesi: TÜBİTAK, proje başına 2.000.000 Türk Lirasına kadar (Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç) fon sağlamaktadır.

Başvuru Adresi:

Son Başvuru Tarihi: 27 Kasım 2024, 23:59