Belmont Forum Afrika Bölgesel Ortak Araştırma Aksiyonu Çağrısı Açıldı

24 Haziran 2024 Pazartesi

İklim, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesini amaçlayan Belmont Forum Afrika Bölgesel Ortak Araştırma Aksiyonu çağrısı açıldı. Söz konusu çağrı kapsamında proje sunacak uluslararası konsorsiyumların en az 3 farklı çağrı ortağı ülkedeki kurum ya da kuruluşlardan oluşması gerekmektedir.  Ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.

Çağrının Kapsamı
Söz konusu çağrı ile iklim, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Çağrı için aşağıdaki üç temadan en az birini ele alan araştırma önerilerinin sunulması beklenmektedir:
  • Tema 1: Su – Enerji – Gıda – Sağlık Bağlantısı (Water – Energy – Food – Health Nexus)
  • Tema 2: Kirlilik (Pollution)
  • Tema 3: Afet Hazırlığı, Müdahale ve İyileşme (Disaster Preparedness, Responsiveness and Recovery)
Kimler Başvurabilir?
Bu çağrı kapsamında;
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri,
  • Kamu kurum ve kuruluşları,
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)
Proje yürütücülerinin;
  • Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
  • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların;
  • En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje Süresi: En fazla 36 ay

Proje Bütçesi: Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç;
  • Proje başına 175.000 Avro’yu,
  • Yürütücü kuruluş başına;
    • Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 100.000 Avro’yu,
    • Özel kuruluşlar için 175.000 Avro’yu aşamaz.
Başvuru Adresi ve Son Başvuru Tarihi: Uluslararası başvuruların gerekli tüm bilgi ve formlarla birlikte İngilizce olarak https://bfgo.org adresinden 2 Eylül 2024 (20:00 UTC) tarihine kadar yapılması gerekmektedir (Proje konsorsiyumu adına proje koordinatörü tek bir uluslararası başvuru yapacaktır).
Türkiye’den ortakların yer alacağı projeler için uluslararası başvurunun yanı sıra
https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden 10 Eylül 2024 saat 23:59 (TSİ)’a kadar ulusal ön başvuru yapılmalıdır.

Ulusal Başvuru Dokümanı için
tıklayınız.