Kamu Yapay Zekâ Ekosistemi 2024 Çağrısında Son Aşamaya Geçildi

07 Mart 2025 Cuma

Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılanması ya da sorunlarının çözümü amacıyla başlatılan Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının teknik ister dokümanları yayınlandı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının ihtiyacı için 
tıklayınız.
T.C. Gelir İdaresi Başkanlığının ihtiyacı için tıklayınız.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığının ihtiyacı için tıklayınız.
T.C. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun ihtiyacı için tıklayınız.
T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının ihtiyacı için tıklayınız.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının ihtiyacı için tıklayınız.
Türkiye Adalet Akademisinin ihtiyacı için tıklayınız.

Başvurular http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi yapılacaktır.

Çevrimiçi başvurunun tamamlanması için son tarih 24 Nisan 2025 saat 23.59, çevrimiçi başvurusu tamamlanmış olan projelerin elektronik imza işlemleri için son tarih ise 30 Nisan 2025 saat 23.59 olarak belirlenmiştir.

Kimler Projede Görev Alabilir?
A. Proje Yürütücüsü, Araştırmacı (yurt dışı araştırmacı hariç), Danışman ve Yardımcı Personel
Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların;
Üniversite personeli olmaları durumunda; doktora/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları ve proje konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olduklarını gösteren çalışmalarının (yayın, proje, rapor, vb.) olması gerekmektedir.
Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda; uzmanlığı konusunda en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve proje konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olduklarını gösteren çalışmalarının (yayın, proje, rapor, vb.) olması gerekmektedir.
Herhangi bir kuruluşta çalışmayan emekliler, proje teşvik ikramiyesi (PTİ) almamak şartıyla proje ekibinde araştırmacı veya danışman olarak görev alabilirler. Emeklilerin, proje yürütücüsü olarak görev alabilmeleri için mutlaka herhangi bir kuruluşta tam zamanlı olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir.
B. Bursiyer
Türkiye’de kurulu yüksek öğretim kurumlarında Lisansüstü  (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora)  eğitimlerine devam etmekte olan “öğrenciler” veya öğrenci statüsündeki “Araştırma Görevlileri” ile doktoralı olup herhangi bir kurum/işyerinde çalışmayan, 40 yaşını doldurmamış olan ve doktora/tıpta uzmanlık derecesinin alındığı tarih ile ilgili programın son başvuru tarihi arasında kalan sürenin 5 yıldan fazla olmaması koşulunu sağlayan kişiler ise doktora sonrası bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.

Ayrıntılı bilgi için
tıklayınız.