SEA-EU JFS - Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı 2024 Yılı Çağrısı

04 Eylül 2024 Çarşamba

Çağrının Amacı
Güneydoğu Asya-Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı (SEA-EU JFS)’nın amacı, Avrupa ve Güneydoğu Asya arasında bilim ve teknoloji alanındaki bağlantıları geliştirmek; güçlü bir seviyeye getirmek; kurumlar arasında derin bağlantılar oluşturarak bilim ve teknoloji alanındaki iş birliklerine güçlü bir ivme kazandırmaktır. Yapılan çalışmaların, kalıcı ve yenilikçi ortak işbirliklerini güçlendirerek, Avrupa-Güneydoğu Asya işbirliklerini önemli ölçüde geliştirmesi beklenmektedir.

Çağrının Kapsamı
SEA-EU JFS 2024 Çağrısı kapsamında, Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkelerinden araştırmacıların, “İklim Değişikliğine Uyum ve Kentsel Dirençlilik” tematik alanında birlikte geliştireceği projeler desteklenecektir.

Kimler Başvurabilir? 
Bu çağrı kapsamında;
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, 
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri, 
  • Kamu kurum ve kuruluşları, 
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) 
TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir. 

SEA EU JFS Çağrılarında en az biri Avrupa ve biri Güneydoğu Asya ülkelerinden olmak üzere en az üç farklı ülkenin katılımı ile bir konsorsiyum oluşturulabilmektedir.

Proje yürütücülerinin;
  • Üniversite personeli olmaları durumunda doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir. 
  • Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
  • Projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kurumları veya özel kuruluşlar) kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların;
  • En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) olmaları gerekmektedir.
Proje Süresi: En fazla 36 ay
Proje Bütçesi: TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç proje başına 100.000 Avro’yu aşamaz.

Çağrı Takvimi
Uluslararası proje önerilerin “PT-Outline” üzerinden sunulması için son tarih (Konsorsiyum adına Koordinatör tarafından yapılacaktır.): 20 Ocak 2025
TÜBİTAK PBS üzerinden (
https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak ulusal ön başvurunun onaylanması için son tarih: 27 Ocak 2025 (23:59, Türkiye saati)
TÜBİTAK PBS üzerinden yapılacak ulusal ön başvurunun elektronik olarak imzalanması için son tarih: 31 Ocak 2025 (23:59, Türkiye Saati)
Sonuçların Bildirilmesi (Çağrı Sekretaryası tarafından Proje Koordinatörüne iletilir): Ağustos 2025
Uluslararası değerlendirme sonuçları olumlu olan projeler için TÜBİTAK PBS üzerinden yapılacak detaylı ulusal başvuru son tarihi: TÜBİTAK tarafından duyurulacaktır.
Proje Başlangıçları: Ekim 2025-Mart 2026


Ulusal çağrı kuralları
Uluslararası çağrı kuralları

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.