20 Ekim 2022 Perşembe
Çağrının amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek; ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmaktır.
Destek Kapsamı
- Üniversite öğrencilerinin hazırladıkları, sanayinin bir sorununu çözmeyi hedefleyen ve/veya sanayide uygulama potansiyeli olan ürün/yöntem/süreç iyileştirme ve/veya geliştirmeye yönelik araştırma konusuna sahip araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, kırtasiye giderleri, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için destek sağlanır.
- Konferans katılım, yayın ve patent masrafları proje bütçesine dahil edilemez. Bu tür giderlerin karşılanması için 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programına başvuru yapılabilir. 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında düzenlenen eğitimlere katılım taleplerinde öncelik tanınır.
- 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programından destek alıp başarıyla sonuçlandıran öğrencilerin 2210-D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programına başvurmaları halinde değerlendirme puanlarına 3 puan eklenir.
- Araştırma projesinin hazırlanması ve sanayiye uygulanmasında öğrenciye danışmanlık yapan akademik ve sanayi danışmanlarına danışmanlık ücreti verilir. Bir dönemde en fazla iki proje için danışmanlık ücreti ödenir.
- Aynı dönem içinde bir akademik danışman en fazla 5 projede görev alabilir. Danışmanın 5’ten fazla projede yer alması durumunda başvuru sırasına göre 5.’den sonraki projeler ön incelemede elenir. Projede akademik danışman ve sanayi danışmanı aynı kişi olamaz.
Proje Süresi: Araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile desteklenir. Destek alanlar destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde projesini tamamlamak zorundadır.
Destek Miktarı: 7.500 TL'dir.
Başvuru Koşulları
- Başvuru sahibinin ön lisans veya lisans öğrenimi görüyor olması,
- Projenin akademik ve sanayi danışmanları rehberliğinde yapılıyor olması,
- Aynı dönemde birden fazla başvuruda ve/veya önceki dönemlerde desteği devam eden bir 2209-A ya da 2209-B projesinde yer alınmamış olunması,
- Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması gerekmektedir.
Destek Kazanılması Halinde Gönderilecek Belgeler
- Taahhütname
- Projenin birlikte gerçekleştirileceği özel sektör kuruluşundan alınacak TÜBİTAK tarafından belirlenen formatta hazırlanmış sanayi onay yazısı
- Projenin yürütüleceği bölümden alınacak TÜBİTAK tarafından belirlenen formatta hazırlanmış bölüm onay yazısı
- Gerekli olması halinde Etik Kurul/Yasal İzin/Özel İzin Belgesi
Son Başvuru Tarihi: 10 Kasım 2022 (17.30)
Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.