TÜBİTAK BİDEB 2224-Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programları 2024 Yılı 3. Dönem Çağrıları

05 Temmuz 2024 Cuma

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı ve 2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı 2024 yılı 3. dönem çağrıları açıldı. Başvurular 19 Temmuz 2024 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.

2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı
Destek Kapsamı
Program kapsamında araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda hazırladıkları özgün çalışmalarını bilim dünyasıyla paylaşmaları, geri bildirim ve bilimsel tartışmalar ile çalışmalarını geliştirmeleri, çalıştıkları alanlardaki uzman bilim insanlarıyla etkileşim ve işbirliklerini artırmaları amacıyla yurt dışında düzenlenen (çevrim içi yapılacaklar dahil) bilimsel etkinliklerde bildiri sunulması için destek verilir. Yurt dışındaki bilimsel etkinliklere katılmak isteyen araştırmacılara yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek sağlanır.

Destek Miktarı
Program kapsamında destek üst limiti gidilecek ülkelere göre değişmektedir. Ülkelere göre belirlenen destek üst limitleri için

Başvuru Koşulları
  1. Başvuru sahibinin en az önlisans öğrenimi görüyor/görmüş olması,
  2. Başvuru yapılacak bilimsel etkinliğe ait toplantıların, Web of Science Conference Proceedings Citation Index (CPCI-S, CPCI-SSH) veya Scopus veri tabanlarında indeksleniyor olması,
  3. Bildirinin sözlü/poster sunum için etkinliğe gönderilmiş veya kabul edilmiş olması ya da davetli konuşmacı olunması,
  4. Bildirinin sunulacağı dilde, aşağıdaki yabancı dil koşullarından birinin sağlanıyor olması,
  • Başvuru yılı itibarıyla son 5 yıl içerisinde YDS, e-YDS, YÖKDİL, TIPDİL sınavlarından birinden en az 60 puan veya son 2 yıl içerisinde ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından birinden muadil puan almış olmak,
  • %100 yabancı dille öğretim yapan bir üniversitede önlisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görüyor/görmüş olmak,
  • Profesör veya Doçent unvanına sahip araştırmacı olmak
  1. 2224-A programından ilgili yıl içinde yararlanılmamış olması,
  2. Çok yazarlı bildirilerde yazarlardan birinin başvuru yapması, (Aynı bildiri için yazarlardan yalnızca birine destek verilir)
  3. Başvuru yapılan dönemde öğrenim/araştırma/çalışma vb. faaliyetlerine yurt içindeki bir kuruma bağlı olarak devam ediyor olması veya ikametinin Türkiye’de bulunması gerekmektedir.
  4. Yayınlanmış çalışmalar için bu program kapsamında destek verilmez.
2224-A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı
Destek Kapsamı

Program kapsamında araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda hazırladıkları özgün çalışmalarını bilim dünyasıyla paylaşmaları, geri bildirim ve bilimsel tartışmalar ile çalışmalarını geliştirmeleri, çalıştıkları alanlardaki uzman bilim insanlarıyla etkileşim ve işbirliklerini artırmaları amacıyla yurt içinde düzenlenen (çevrim içi yapılacaklar dahil) bilimsel etkinliklerde bildiri sunulması için destek verilir. Yurt içindeki bilimsel etkinliklere katılmak isteyen araştırmacılara yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek sağlanır.

Destek Miktarı
Yol, konaklama ve katılım ücreti toplam destek üst limiti 7.350 TL’dir.

Başvuru Koşulları

1. Başvuru sahibinin en az önlisans öğrenimi görüyor/görmüş olması,
  2. Bildirinin sözlü/poster sunum için etkinliğe gönderilmiş veya kabul edilmiş olması ya da davetli konuşmacı olunması,
  3. Katılmak istenilen etkinliğin hakemli olması,
  4. Katılmak istenilen etkinliğin en az ikincisinin düzenleniyor olması,
  5. Etkinlik düzenleme kurulu üyelerinin yurt içinden en az 3 farklı üniversite/araştırma kuruluşu mensubu bilim insanından oluşması,
  6. Katılmak istenilen etkinliğe ilişkin bilgilerin yer aldığı güncel bir internet sitesinin olması,
  7. 2224-B programından ilgili yıl içinde yararlanılmamış olması,
  8. Başvuru sahibinin, programın başarı kriterlerindeki bilgilerinin ARBİS veri tabanında güncel olması,
  9. Çok yazarlı bildirilerde yazarlardan birinin başvuru yapması (Aynı bildiri için yazarlardan yalnızca birine destek verilir.)
  10. Etkinliğin kişisel etkinlik veya kurum içi etkinlik olmaması gerekmektedir.
  11. Yayınlanmış çalışmalar için bu program kapsamında destek verilmez.
2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.