TÜBİTAK-Fransa Dışişleri Bakanlığı İkili İş Birliği Bosphorus Programı 2024 Yılı Çağrısı

08 Mayıs 2024 Çarşamba

TÜBİTAK ile Fransa Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, 2024 yılı ikili işbirliği çağrısı açılmıştır. 

Bosphorus 2509 kodlu programa, Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Fransız araştırma kuruluşlarında çalışan bilim insanları ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

TÜBİTAK ve Campus France kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildirmekte, sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler desteklenmektedir. Çağrı kapsamında her iki kuruluşun da uygun bulduğu en fazla 8 projenin desteklenmesi öngörülmektedir. 

Çağrının Konusu
Çağrı kapsamında araştırma projeleri desteklenecektir. Çağrı tüm tematik alanlara açık olacaktır.

Kimler Başvurabilir?
Üniversitede çalışan yürütücülerin proje başvurusu yapabilmesi için doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

Proje Süresi: En fazla 24 ay

Proje Bütçesi:
Çağrı kapsamında TÜBİTAK tarafından;
  • Sadece seyahat, yayılım ve bursiyer giderleri desteklenecektir.
  • Destek üst limiti 1.000.000 TL’dir.
  • Çağrı kapsamında Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum Hissesi verilmeyecektir.
Anılan işbirliği uyarınca gönderen taraf uluslararası seyahat giderlerini, kabul eden taraf ise konaklama ve yaşam giderlerini karşılayacaktır. TÜBİTAK-Fransa Dışişleri Bakanlığı Bosphorus Protokolünden yararlanan araştırmacılara ödenecek miktarlar aşağıda belirtilmektedir: 

Türkiye’ye gelen Fransız araştırmacılar için;
  • Konaklama ve yeme-içme masraflarını karşılamak üzere 60 Avro/gün
Fransa’ya giden Türk araştırmacılar için:
  • Kalınan süre ile orantılı olarak, 125 Avro/gün (yeme-içme, lojman ve yerel ulaşım giderleri dâhil)
Söz konusu işbirliği kapsamında, bir proje için yıl içinde bir yönden diğer yöne (Fransa’dan Türkiye’ye ya da Türkiye’den Fransa’ya) yapılacak bilimsel ziyaretlerin toplam süresi 60 günü geçmeyecektir.

Çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir.

Başvuru Adresi: 
https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/
 
Son Başvuru Tarihi: 24 Temmuz 2024, 23:59
E-imza için Son Tarih: 31 Temmuz 2024, 23:59

Çağrı metnine
buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için
tıklayınız.