TÜBİTAK-İtalya Ulusal Araştırma Kurumu (CNR) İkili İş Birliği Programı 2024 Yılı Çağrısı

05 Nisan 2024 Cuma

Çağrının Kapsamı
TÜBİTAK – İtalya Ulusal Araştırma Kurumu (Italy National Research Council-CNR) İkili İş Birliği Seyahat Destek Programı kapsamında açılan çağrı ile Türkiye ve İtalya (CNR enstitüleri ve CNR tarafından belirlenen kuruluşlar)’daki araştırmacılar tarafından sunulan proje önerileri için seyahat desteği verilecektir. Çağrı kapsamında TÜBİTAK tarafından seyahat desteği ile birlikte bursiyer ve temsil-tanıtma giderlerine yönelik de destek sağlanabilmektedir.
 
Ortak proje önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri İtalya’daki araştırmacılar ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

Çağrının Konusu
Çağrı kapsamında yapılacak başvuruların aşağıda belirtilen tematik alanlara yönelik olması gerekmektedir.   
  • Çevre
  • Gıda ve Tarım
  • Sağlık

Kimler Başvurabilir?
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri
  • Kamu kurum ve kuruluşları
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) 

Proje Süresi: En fazla 24 ay

Proje Bütçesi: Destek üst limiti 1.000.000 TL’dir. Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum Hissesi verilmeyecektir. Sadece seyahat, yayılım ve bursiyer giderleri desteklenecektir.  Söz konusu işbirliği kapsamında, bir proje için yıl içinde bir yönden diğer yöne (İtalya’dan Türkiye’ye ya da Türkiye’den İtalya’ya) yapılacak bilimsel ziyaretlerin toplam süresi 90 günü geçmeyecektir. 

Başvuru adresi için 
tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi: 7 Haziran 2024, 23:59
E imza için Son Tarih: 14 Haziran 2024, 23:59

Çağrı metnine 
buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için 
tıklayınız.