TÜBİTAK-Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) İkili İş Birliği Programı 2024 Yılı Çağrısı

05 Nisan 2024 Cuma

Çağrının Kapsamı
TÜBİTAK – Kore Ulusal Araştırma Vakfı (National Research Foundation - NRF) İkili İş Birliği Programı kapsamında açılan çağrı ile Türkiye ve Kore’deki araştırmacılar tarafından sunulan proje önerileri için seyahat desteği verilecektir. Çağrı kapsamında TÜBİTAK tarafından seyahat desteği ile birlikte bursiyer ve temsil-tanıtma giderlerine yönelik de destek sağlanabilmektedir.

Ortak proje önermek isteyen Türkiye'deki araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Kore’deki araştırmacılar ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

Çağrının Konusu
Çağrı kapsamında tüm tematik alanlarda başvuru gerçekleştirilebilecektir.

Türk ekibi için;
  • Baş Araştırmacının akademiden olması durumunda doktora derecesine sahip olması beklenmektedir.
  • Baş Araştırmacı kamu veya özel sektörden ise lisans derecesine sahip olmalıdır. Ayrıca, eğer özel sektörden ise en az 6 aydır şirketlerinde tam zamanlı çalışan olmalıdır.
  • Proje teklifleri, kamu tüzel kişiliğine sahip Araştırma ve Teknoloji Geliştirme kuruluşları, yükseköğretim kurumları, kamu sektöründen üniversite dışı araştırma kuruluşları ve özel sektör tarafından sunulabilir.
Proje Süresi
Her bir proje 24 ay için finanse edilecektir.

Proje Bütçesi
Fon almaya hak kazanan Türk ortaklar proje başına en fazla 1.250.000 TL hareketlilik desteği alabilirler. Projeler için genel gider ve Proje Teşvik Primi ödenmeyecektir. Bu çağrı çerçevesinde aşağıda belirtilen bütçe kalemleri TÜBİTAK tarafından finanse edilecektir:

• Seyahat Giderleri
  • Yurtiçi Saha Çalışmaları için Seyahat Giderleri
  • Saha Dışı Faaliyetler için Yurtiçi veya Yurtdışı Seyahat Giderleri
  • İkili İşbirliği Kapsamında Seyahat Giderleri
  • Temsil ve Tanıtma Giderleri (En fazla 57.500 TL)
  • Burslu Öğrenci Giderleri
Her bir proje için, Türkiye'den Kore'ye yapılacak bilimsel ziyaretlerin toplam süresi, Türk ekibi için yılda 90 günü aşmayacaktır.

Başvuru adresi için tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi: 27 Haziran 2024, 23:59
E imza için Son Tarih: 4 Temmuz 2024, 23:59