15 Nisan 2024 Pazartesi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç duyduğu kadına yönelik şiddetle mücadele politikaları, programları ve hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının müşteri kurum olarak yer aldığı “Türkiye Kadına Yönelik Şiddet Araştırması-2024” başlıklı çağrı, Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından yayınlanmıştır.
Çağrının Konusu
Çağrıda Türkiye’de kadına yönelik şiddetin;
- Mevcut durumu,
- Bölgesel risk faktörleri,
- Sonuç ve etkileri,
- Mücadele yöntemleri,
- Destek modelleri,
Araştırma alanlarına yer verilmektedir.
Kimler Proje Yürütücüsü Kuruluş (PYK) Olabilir?
Üniversiteler, kamu Ar-Ge birimleri, özel kuruluşlar veya bunların oluşturduğu konsorsiyumlar tarafından proje başvuruları yapılabilir.
Kimler Projede Görev Alabilir?
A. Proje Yürütücüsü, Araştırmacı (yurt dışı araştırmacı hariç), Danışman ve Yardımcı Personel
Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların;
Üniversite personeli olmaları durumunda; doktora/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları ve proje konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olduklarını gösteren çalışmalarının (yayın, proje, rapor, vb.) olması gerekmektedir.
Kamu kurumları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda; uzmanlığı konusunda en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve proje konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olduklarını gösteren çalışmalarının (yayın, proje, rapor, vb.) olması gerekmektedir.
Herhangi bir kuruluşta çalışmayan emekliler, proje teşvik ikramiyesi (PTİ) almamak şartıyla proje ekibinde araştırmacı veya danışman olarak görev alabilirler. Emeklilerin, proje yürütücüsü olarak görev alabilmeleri için mutlaka herhangi bir kuruluşta tam zamanlı olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir.
B. Bursiyer
Türkiye’de kurulu yüksek öğretim kurumlarında Lisansüstü (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan “öğrenciler” veya öğrenci statüsündeki “Araştırma Görevlileri” ile doktoralı olup herhangi bir kurum/işyerinde çalışmayan, 40 yaşını doldurmamış olan ve doktora/tıpta uzmanlık derecesinin alındığı tarih ile ilgili programın son başvuru tarihi arasında kalan sürenin 5 yıldan fazla olmaması koşulunu sağlayan kişiler ise doktora sonrası bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.
Projenin Süresi: Toplam süre 24 aydır. Projenin veri toplama süreci 2024 yılında tamamlanacaktır.
Başvuru Adresi: http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/
Son Başvuru Tarihi: 10.05.2024
Çağrı metnine buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.