Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün "Kömür ve Türevlerinden Karbon Fiber Üretim Teknolojileri Projesi İlanı"

04 Nisan 2023 Salı

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) üniversiteler/kamu veya özel kuruluşlar tarafından, kurumun faaliyet alanları ile ilgili teknolojik, yenilikçi ve özgün yönü olan, olumsuz çevresel etkileri azaltan, verimliliği arttıran, düşük maliyetli çözümler sunan Ar-Ge projelerini desteklemektedir.

TKİ tarafından, aşağıda belirtilen faaliyet konuları çerçevesinde proje başvurusu yapmak isteyen Kuruluş ve Üniversitelerin ekte yer alan "Proje Öneri Formu"nu doldurarak 17.04.2023 tarihine kadar arge@tki.gov.tr elektronik posta adresine göndermeleri ve resmi yazı ile "Hipodrom Cad. No:12 Yenimahalle/ANKARA 06560" adresine başvurmaları gerektiği ifade edilmiştir. Proje başvuruları "TKİ Araştırma ve Geliştirme Projelerini Değerlendirme ve Uygulama Yönergesi"ne göre değerlendirilecektir.

Faaliyet Konuları
a) Kömür, bitümlü şeyl, leonardit gibi yerli kaynakların aranmasının, rezerv ve kullanımının geliştirilmesi,
b) Pazarlama ve satış faaliyetleri için sürdürülebilir teknolojiler,
c) Kömür hazırlama ve iyileştirme teknolojileri,