Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)’nın Lisans Öğrencilerine Yönelik A1 Proje Destek Programı

03 Nisan 2024 Çarşamba

Çağrının Amacı ve Kapsamı
TÜSEB tarafından açılan çağrının amacı, Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencileri tarafından yürütülecek kısa süreli projeleri destekleyerek araştırma yapmaya teşvik etmektir. Bu çağrı kapsamında sağlık alanında yaşanan sorunların, mühendislik ve sağlık bilimlerinin ortak yaklaşımıyla ve sanayi iş birliğiyle çözümlenmesi planlanmaktadır. TÜSEB bu amaçla üniversitelerde öğrenim gören lisans öğrencileri tarafından hazırlanan çağrı başvuru alanı/alanları ilgili projeleri yürütmek ve geliştirmek için destek sağlayacaktır.

Başvuru Alanları
  • Acil Sağlık Teknolojileri
  • Askeri Sağlık Teknolojileri
  • Beyin Bilgisayar Arayüzleri
  • Biyoinformatik
  • Engelli Bireyler için Destekleyici Teknolojiler
  • Evde Bakım Hizmetlerine Yönelik Teknolojiler
  • Giyilebilir Sağlık Teknolojileri
  • Hızlı Tanı Kiti
  • Klinik Karar Destek Sistemleri
  • Medikal Robotik
  • Nörobilim
  • Protez ve Ortez Teknolojileri
  • Rehabilitasyon Teknolojileri
  • Sağlık Eğitimi Amaçlı Simülatör Tasarımı
  • Sağlıkta Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları
  • Sağlık Veri Araştırmaları ve Yapay Zekâ Uygulamaları
  • Yapay Organ

Projelerde Görev Alabilme Şartları Nelerdir?
  • Başvuru sahibinin mühendislik veya sağlık bilimlerinde lisans eğitimi görüyor olması gerekmektedir. Açık öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri ile normal öğrenim sürelerini doldurmuş öğrenciler başvuramazlar.
  • Başvuru sahibi aynı dönem içinde birden fazla projeye başvuru yapmamalı ve aynı proje ile daha önce TÜSEB veya herhangi bir kurumdan destek almamış olmalıdır.
  • Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜSEB’e karşı sorumludur.
  • Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.
  • Proje yürütücüsünün söz konusu olan kurum ve kuruluşun öğrencisi olması gerekir. Yürütücü olarak başvuran adayların çalışmalarının yürütüleceği birim yetkilisinden proje yürütücülüğü yapabileceğine dair destek mektubu sunmaları şarttır.
  • Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması gerekmektedir. Akademik danışman Dr. unvanına sahip olmalıdır ve aynı dönem içerisinde en fazla beş proje için danışmanlık yapıyor olmalıdır.
  • Projede danışmanın görev alabilmesi için özel uzmanlık gerektiren konu ya da konularının olması ve bu hususun proje önerisinde gerekçeli olarak belirtilmesi gerekir.
  • Tıp fakültesinde öğrenim görenler haricindeki öğrencilerin başvurduğu projeler için Tıp fakültesi kadrosunda bulunan doktoralı öğretim üyeleri arasından bir eş danışman seçilmelidir.
  • Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından başvurulan projelerde akademik danışmanın yanında bir sanayi temsilcisi eş danışman olarak yer almalıdır.
  • Öğrenciye danışmanlık yapacak akademik danışmanlara ve sanayi temsilcilerine danışmanlık ücreti verilecektir.
  • Proje yürütücüsü olan öğrencinin, proje tamamlanmadan herhangi bir sebeple eğitiminin sona ermesi halinde proje yürütücüsü değişikliğine gidilir veya proje yürürlükten kaldırılır.

Proje Süresi: Ek süre dahil en fazla 1 (bir) yıldır.

Proje Bütçesi: Ek ödenek dahil en fazla elli bin (50.000,00) TL olabilir. Bu program kapsamında yürütücü, araştırmacı ve danışmanlara PTİ ödemesi yapılmamaktadır. Bursiyer desteği sağlanmamaktadır. Destek kapsamında Üniversite öğrencisi/öğrencilerine hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için hibe desteği sağlanmaktadır.

Son Başvuru Tarihi: 31.05.2024

Başvuru adresi için

Çağrıya ilişkin ayrıntılı bilgi için