Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)’nın Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik A2 Proje Destek Programı

03 Nisan 2024 Çarşamba

Çağrının Amacı
TÜSEB tarafından açılan çağrının amacı, Üniversitelerde öğrenim görmekte olan yüksek lisans öğrencileri tarafından yürütülecek kısa süreli projeleri destekleyerek araştırma yapmaya teşvik etmektir.

Başvuru Alanları
  • Acil Sağlık Teknolojileri
  • Askeri Sağlık Teknolojileri
  • Beyin Bilgisayar Arayüzleri
  • Biyoinformatik
  • Engelli Bireyler için Destekleyici Teknolojiler
  • Evde Bakım Hizmetlerine Yönelik Teknolojiler
  • Giyilebilir Sağlık Teknolojileri
  • Hızlı Tanı Kiti
  • Klinik Karar Destek Sistemleri
  • Medikal Robotik
  • Nörobilim
  • Protez ve Ortez Teknolojileri
  • Rehabilitasyon Teknolojileri
  • Sağlık Eğitimi Amaçlı Simülatör Tasarımı
  • Sağlıkta Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları
  • Sağlık Veri Araştırmaları ve Yapay Zekâ Uygulamaları
  • Yapay Organ
Projelerde Görev Alabilme Şartları Nelerdir?
  • Türkiye’ de yerleşik yükseköğretim kurumlarının TÜSEB tarafından belirlenen programlarına kayıtlı yüksek lisans öğrencileri proje yürütücüsü olabilir.
  • Başvuru sahibi aynı dönem içinde birden fazla projeye başvuru yapmamalı ve aynı proje ile daha önce TÜSEB veya herhangi bir kurumdan destek almamış olmalıdır.
  • Proje yürütücüsünün söz konusu olan kurum ve kuruluşun öğrencisi olması gerekir. Yürütücü olarak başvuran adayların çalışmalarının yürütüleceği birim yetkilisinden proje yürütücülüğü yapabileceğine dair destek mektubu sunmaları şarttır.
  • Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması gerekmektedir. Akademik danışman Dr. unvanına sahip olmalıdır ve aynı dönem içerisinde en fazla beş proje için danışmanlık yapıyor olmalıdır.
  • Projede danışmanın görev alabilmesi için özel uzmanlık gerektiren konu ya da konularının olması ve bu hususun proje önerisinde gerekçeli olarak belirtilmesi gerekir.
  • Öğrenciye danışmanlık yapacak akademik danışmanlara ve sanayi temsilcilerine danışmanlık ücreti verilecektir.
  • Proje yürütücüsü olan öğrencinin, proje tamamlanmadan herhangi bir sebeple eğitiminin sona ermesi halinde proje yürütücüsü değişikliğine gidilir veya proje yürürlükten kaldırılır.
  • Proje yürütücüsü ve araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekir. Yabancı uyruklu bir kişi de Yüksek Öğretim Kurumunda öğrenci olduğu ve Türkiye de ikamet ettiği takdirde olarak görev alabilir. Danışmanlar için ikamet ve T.C. vatandaşı olma şartı aranmaz.
  • Araştırmacıların başvuru yapabilecek kurum/kuruluşların en az lisans mezunu olan kadrolu personeli olmaları gerekir.

Proje Süresi: Ek süre dahil en fazla 2 (iki) yıldır.

Proje Bütçesi: Ek ödenek dahil en fazla yüz elli bin (150.000,00) TL olabilir. Bu program kapsamında yürütücü, araştırmacı ve danışmanlara PTİ ödemesi yapılmamaktadır. Bursiyer desteği sağlanmamaktadır. Destek kapsamında Üniversite öğrencisi/öğrencilerine hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için hibe desteği sağlanmaktadır.

Son Başvuru Tarihi: 28.06.2024

Başvuru adresi için

Çağrıya ilişkin ayrıntılı bilgi için