Chist-Era Projesi 2023 Yılı Çağrısı

15 Mart 2024 Cuma

Çağrının Amacı
CHIST-ERA IV ERA-NET (European Coordinated Research on Long Term Challenges in Information and Communication Sciences & Technologies ERA-Net) projesi Ufuk 2020 Programı Bilimsel Mükemmeliyet alanında Yeni ve Gelişen Teknolojiler (FET-Future and Emerging Technologies) programında desteklenmiş olan bir ERA-NET Cofund projesidir. Projenin temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Yeni ve Gelişen Teknolojiler alanında çığır açacak ileri araştırma projelerinin desteklenmesidir.

Çağrı Konuları
  • Çok Boyutlu Coğrafi Bilgi Sistemleri (Multidimensional Geographic Information Systems - MultiGIS)
  • Dijital Dönüşüm Ekosistemleri için Akıllı Sözleşmeler (Smart Contracts for Digital Transformation Ecosystems - SmartC)

Kimler Başvurabilir?
Bu çağrı kapsamında;
  • Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, 
  • Eğitim ve araştırma hastaneleri, 
  • Kamu kurum ve kuruluşları, 
  • Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) 
Projeler, TÜBİTAK 1071 - Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir. 
2023 Yılı Çağrısı için her bir proje konsorsiyumunun, 3 ülke kuralı gereği çağrıya katılan en az üç farklı ülkeden en az üç bağımsız kuruluş ile oluşturulması gerekmektedir. Ortak arama için 
https://www.chistera.eu/partner-search-tool/2023 adresi kullanılabilir. Başvurular tek aşamalıdır. Proje yürütücülerinin akademi/araştırma enstitüleri, kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışmaları gerekmektedir.

Proje Süresi: En fazla 36 ay

Proje Bütçesi:
Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç;
  • Proje başına 190.000 Avro’yu, 
  • Yürütücü kuruluş başına;
  • Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 100.000 Avro’yu,
  • Özel kuruluşlar için 190.000 Avro’yu  aşamaz.
Destek Oranı: Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir. Büyük ölçekli özel kuruluşlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBİ'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.

Çağrıya katılan ülkelerin listesine 
https://www.chistera.eu/call-2023-announcement  adresinden ulaşabilirsiniz. 

Başvuru Adresi:
http://www.chistera.eu/

Son Başvuru Tarihi: 10 Nisan 2024 17:00 (Orta Avrupa Saati)

Çağrı metnine
buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için
tıklayınız.